Startup Spirit

Een startup is een speciaal beestje. Je bouwt iets samen. Veel mislukt, maar dat trek je je niet aan want er is nog veel meer dat wel lukt. Een startup heeft ook een eigen gevoel, de “startup spirit”. En die heeft serieuze voordelen: je bereikt meer, sneller en met minder middelen.

Startups!Deze workshop leert je wat er eigenlijk zo speciaal is aan de spirit van startups. Je krijgt de tools om de startup spirit te behouden wanneer je startup groeit, of om de spirit te beginnen inbouwen in een bestaande organisatie (zowel KMO als corporate). De workshop heeft de volgende onderdelen:

  • Startups, intrapreneurship, projectmatig werken… Wat is het verschil met de “normale” manier van werken? Waarom heeft een startup voordelen? Wat doen we beter in startups en waarom doen we de dingen niet meer zo in grotere bedrijven?
  • Stap 1: vertrouwen. Bij startups draait het om de mensen. Door intensief samen te werken, weten we dat we mekaar kunnen vertrouwen. Mits de juiste mechanismes kunnen we dit vertrouwen ook bewust opbouwen. Daardoor leren we bewust wat we aan mekaar hebben.
  • Stap 2: richting. Alles staat of valt met het doel van je onderneming. Maar er is meer dan gewoon een aantal doelen stellen en een mission statement schrijven. Hoe zorg je ervoor dat de visie duidelijk is?
  • Stap 3: mechanismes. Sommige regels en reglementen werken je tegen. Andere mechanismes helpen je om sneller je doel te bereiken. We zien een aantal case studies en helpen je om jouw eigen mechanismes tegen het licht te houden.
  • Stap 4: loslaten. In startups is het werk misschien intensief, maar je hebt ook een ongekende vrijheid. Je kan dingen proberen zonder eerst drie stempels en vijf goedkeuringen te vragen. Maar hoe garandeer je dan dat er geen tijd verspild wordt aan projecten die niets bijdragen?

Je kan meer informatie aanvragen met het formulier hier onder of via mail/telefoon.

Conscious Organisation