Vertrouwen: transparantie helpt!

Naast het betutteld worden met regels, is er maar één effectieve manier om mensen te vervreemden van hun werk: ervoor zorgen dat ze niet begrijpen waaraan ze werken en waarom. Okee, er is er misschien nog een tweede: hen niet de middelen geven om hun werk te doen. Maar laat ons even uitgaan van de goede wil van de baas, dan past het verhaal van het gebrek aan middelen perfect in deze blogpost.

Wanneer mensen de context snappen waarin ze werken, dan hebben ze minder redenen om gefrustreerd te zijn. Wat we kennen, vertrouwen we: dat was ook al het principe in de vorige blogposts. Dat geldt ook voor de omstandigheden. Als we zien dat ons project geannuleerd wordt, of dat een schijnbaar minder belangrijk project toch meer middelen krijgt, dan is dat raar. Mensen worden ontevreden, kwaad, beginnen redenen te zoeken en vertrekken.

BlackBoxTransparency

Hoe kan je dat tegengaan? Door je mensen te vertellen waar ze staan. Geef hen dan die context! Bijvoorbeeld, toon hoe het staat met de projecten. Wanneer het actieve projecten zijn, kan je laten zien hoeveel elk project verkoopt en wat de overhead van het project is. Zo wordt meteen veel duidelijk. Wanneer een bepaald project om strategische redenen toch belangrijker is, moet je dat natuurlijk even uitleggen.

Je kan met transparantie erg ver gaan. Meer en meer bedrijven maken hun lonen ook transparant, net zoals dat bij de overheid het geval is. Dat maakt de kostberekening van projecten ook heel wat gemakkelijker. Maar je moet zelf kijken in jouw bedrijf of dat nodig is. Net zoals bij elke policy moet je je afvragen: bereik ik hiermee wat ik wil? Zo nee, dan heeft de policy geen zin.

Dit is een post in de reeks over vertrouwen. In een startup is vertrouwen de sleutel waardoor we zo ver geraken. Als startup coach werk ik met iedereen zodat dit vertrouwen blijft, zelfs wanneer onze organisatie explosief groeit.