Mijn boek: de basis voor innovatieve bedrijfsorganisatie

Ik ben een boek aan het schrijven waarin ik de ideeën van op deze blog verder uitwerk naar een “systeem” om bedrijven innovatief te organiseren. “Systeem” is natuurlijk relatief want een vastgelegd systeem is niet flexibel genoeg om lang innovatief te blijven. Hierbij in grote lijnen het overzicht van mijn punten.

Er zijn drie stappen om je bedrijf innovatief te maken. Vergelijk het met hoe een vliegtuig opstijgt van een vliegtuigmoederschip. Eerst leggen we een basis (het schip). Vervolgens bepalen we de richting (oriëntatie van het schip). Dan lanceren we en laten we los.

  1. De basis. Je moet een cultuur hebben van vertrouwen. Niet alleen moet jij je medewerkers vertrouwen. Belangrijker: zij moeten jou en de organisatie vertrouwen. In dit deel leg ik uit hoe je dit kan opbouwen.
  2. De richting. Waar wil je eigenlijk naar toe? Wat zijn de beperkingen? Hier verduidelijk je waar wel aan gewerkt kan worden en waar niet. Je bouwt ook mechanismen op die versterken wat je wil en wegwerken wat je niet wil.
  3. Laat los. Eens je mekaar vertrouwt en je weet waar je naar toe wilt, kan je de mensen loslaten. Je geeft ze verregaande autonomie over wat ze doen, wanneer en hoe ze dat doen. Hiervoor heb je extra mechanismen nodig om de impact van foute stappen te beperken en die van juiste stappen te vergroten.

Een titel moet ik nog vinden, zoals je wel kan zien aan de titel van deze blogpost, maar daar ben ik mee bezig. Hou deze blog in het oog voor updates!